Kleurplaten Liedjesspeler Gedichtenmachine Kookboekje
Intocht in Helmond Het kasteel van
Sinterklaas
Verlanglijstje Homepage
Spelletjes Coole Piet Circus Renz Sint op Radio en TV
Stichting Stadspromotie Helmond
Intocht Sint Nicolaas Helmond met Bart Bosch

Zondag 13 november 2005

Na een lang jaar wachten, is het eindelijk weer tijd voor hoog bezoek uit Spanje: Sint Nicolaas komt op zondag 13 november aan in Helmond. Huub & Mars zingen vanaf een drijvend podium in het kanaal Sinterklaasliedjes, zodat Sinterklaas en zijn tientallen Pieten luid onthaald worden als zij de stad binnenvaren. Burgemeester Jacobs heet de Sint persoonlijk welkom in Helmond. Op zijn trouwe paard Americo zal Sint Nicolaas in een optocht rondgaan door het centrum van de stad.

Programma zondag 13 november:

12.30 uur Huub & Mars zingen liedjes vanaf het podium in het kanaal (ter hoogte van Obragas)
13.00 uur Burgemeester Jacobs ontvangt Sinterklaas.
13.15 uur Sint gaat te paard in optocht door het centrum en eindigt bij het kasteel.
13.45 uur Feestprogramma voor het kasteel met Bart Bosch en Huub & Mars met optredens van Reniers Dance Masters en DéDé Danceballet.
16.00 uur Einde Sinterklaasfeest voor kasteel
 
Bart Bosch
Op het terrein voor het Kasteel van Sinterklaas vindt een feestelijke Sinterklaasshow plaats met Bart Bosch, bekend van diverse kinderprogramma’s op tv waaronder ‘In de Maling’ en de ‘Trendtent’. Bart Bosch zingt samen met de kinderen vrolijke Sinterklaasliedjes.
Route
De optocht met Sinterklaas neemt de volgende route:
Er wordt gestart op de Kanaaldijk NO. Vervolgens trekt de stoet langs het Havenplein richting de Veestraatbrug en dan linksaf de Veestraat in. Vandaar gaat de Sint naar de Ameidestraat. Aan het einde gaat de optocht linksaf via de Noord-Koninginnewal om het Ameideplein over de Markt. Aan het einde van de Markt gaat de optocht weer rechtsaf de Veestraat in. Dan gaat de stoet linksaf bij Van Oorschot Mode, onder de Traverse door. En dan aan het einde van de straat rechtsaf richting het Kasteel van Sinterklaas, waar ook het podium Glimlach I met de stoel van Sinterklaas staat opgesteld.